College Tour ‘Vrede Verbindt’ op de Internationale Dag van de Vrede

Wanneer

21/09/2015    
14:00 - 15:30

Waar

College Tour Vredesweek
stadhuisplein 1, amersfoort

De raadszaal van het stadhuis, de burgemeester van Amersfoort spreekt. Maar wie zit er in de raadszaal? Jij! Op maandagmiddag 21 september kun je aanwezig zijn bij een College Tour Amersfoort edition met burgemeester Lucas Bolsius, Saya Abdullah en Q Music nieuwslezeres Fien Vermeulen.

Saya vertegenwoordigt ook jou want hij brengt jouw mening over vluchtelingen over aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Als VN Jongerenvertegenwoordiger moet hij natuurlijk wel weten wat jij vindt. Daarom reist hij het land door om met jongeren te praten. In Amersfoort doet hij dat samen met de burgemeester die ooit zelf VN Jongerenvertegenwoordiger is geweest.

Ze spreken over hun ervaringen met conflicten, vooroordelen, culturele diversiteit, dialoog en het versterken van de sociale samenhang in een stad als Amersfoort. Saya is net terug van een bezoek aan een Iraaks vluchtelingenkamp en staat aan de vooravond van zijn verblijf bij de General Assembly van de Verenigde Naties, waar hij een toespraak zal houden over de vluchtelingenproblematiek. De burgemeester zal meer op de Amersfoortse situatie ingaan. En er is natuurlijk heel veel ruimte – net als bij het tv programma College Tour – voor vragen uit de zaal.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Ambassade van Vrede Amersfoort in het kader van de Vredesweek. Het motto van de Vredesweek (19- 27 september) is ‘Vrede verbindt’. De Ambassade van Vrede Amersfoort is een plaatselijk initiatief, gedragen door vrijwilligers uit diverse religieuze, levensbeschouwelijke en maatschappelijke groeperingen in Amersfoort, gesteund door de landelijke vredesorganisatie PAX.

Praktische informatie

Datum: maandag 21 september

Tijd: 14.00 – 15.30 uur Opgave: verplicht. Stuur voor 5 september een mail aan maas@paxforpeace.nl en zet in de onderwerpregel ‘opgave CT Vredesweek Amersfoort’ en vermeld je naam en leeftijd.

Locatie: raadzaal Stadhuis

Let op: De capaciteit van de zaal is beperkt.