College Tour ‘Vrede Verbindt’

Met burgemeester Bolsius en Saya Abdullah.

Saya is VN Jongerenvertegenwoordiger bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Hij reist het land door om met jongeren te praten. Ook met jou! Wist je dat burgemeester Bolcius ook VN jongerenvertegenwoordiger is geweest?

Deze middag zal gaan over hun ervaringen met conflicten, vooroordelen, culturele diversiteit, dialoog en het versterken van de sociale samenhang in een stad als Amersfoort. Saya is net terug van een bezoek aan een Iraaks vluchtelingenkamp en staat aan de vooravond van zijn verblijf bij de General Assembly van de Verenigde Naties, waar hij een toespraak zal houden over de vluchtelingenproblematiek. De burgemeester zal meer op de Amersfoortse situatie ingaan. En er is natuurlijk heel veel ruimte – net als bij het tv programma College Tour – voor vragen die jullie zelf mogen bedenken en stellen.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Ambassade van Vrede Amersfoort in het kader van de Vredesweek. Het motto van de Vredesweek (19- 27 september) is ‘Vrede verbindt’. De Ambassade van Vrede Amersfoort is een plaatselijk initiatief, gedragen door vrijwilligers uit diverse religieuze, levensbeschouwelijke en maatschappelijke groeperingen in Amersfoort, gesteund door de landelijke vredesorganisatie PAX.

Deze activiteit vindt plaats op maandag 21 september van 14.00 tot 15.30. Dat is voor de meeste middelbare scholieren onder schooltijd. De organisatie heeft afspraken gemaakt met verschillende middelbare scholen. Lijkt het je leuk om deze College Tour bij te wonen? Check dan eerst met jouw school of je toestemming hebt om tijdens lestijd naar College Tour te komen.

 

Praktische informatie

Datum: maandag 21 september
Locatie: Raadszaal Stadhuis
Tijd: 14.00 – 15.30 uur

Samen gaan is leuker dan alleen. Jongerenwerker Kristel zal ook gaan, we verzamelen buiten om 13.50 bij het Stadhuis. Om 13.55 uiterlijk gaan we naar binnen.

Let op: we ontvangen je aanmelding graag vóór 5 september, dus wees er op tijd bij. Vol = vol! Stuur voor 5 september een mail aan maas@paxforpeace.nl en zet in de onderwerpregel ‘opgave CT Vredesweek Amersfoort’ en vermeld je naam en leeftijd.