Het is inmiddels traditie, DiaconAction op de derde zondag in november.
24 jongeren en 10 begeleiders staken de handen uit de mouwen. Zij deelden tijd en aandacht met hun medemens.

Activiteiten

2getRone2018 maakte surprises en bakte pepernoten. Zij verrasten daarmee ouderen in de wijk, die dankbaar reageerden en zichtbaar genoten van hun bezoek.

2getRone2017 ging naar de Zusters in de Agnietehove. Zij namen een cadeau en wat lekkers mee. De zusters genoten van de aandacht en het gezellige Sinterklaas dobbelspel met de jongeren.

 

DiaconAction is een jaarlijkse activiteit waarbij jongeren zich inzetten voor mensen in hun omgeving

2getRone2016 ging naar Kinabu van Youké in Zeist. Daar brachten ze samen een gezellige middag door. Ze bakten pepernoten en deden spelletjes met de kinderen die tijdelijk daar wonen, omdat het thuis even niet meer gaat.

2getRone2014/15 ging naar meervoudig gehandicapte jongeren in het In-stap-huis van Sherpa in Baarn. Ze bakten pannenkoeken voor en met hen en wandelden samen.

Viering

Aan het einde van de middag verzamelden we allemaal weer in de Martinuskerk, waar inmiddels ook familieleden en belangstellenden naar toe gekomen waren. Rondom het thema “Veerkacht, vallen en opstaan” keken en luisterden we naar mooie teksten en toepasselijke muziek.

Het is fijn dat er anderen zijn die ons kunnen helpen, aanmoedigen en motiveren. We hebben vertrouwen nodig in ons zelf, We moeten niet vergeten dat we anderen om hulp kunnen vragen. We hebben anderen nodig, warme, bemoedigende anderen die samen met jou geloven in je kunnen, in je veerkracht en in je talenten.

“Help me”, soms zou ik willen opgeven,
Maar dàt kan ik gewoon niet,
Dat zit niet in mijn bloed.
Er is iemand die me helpt, die me laat weten dat het straks weer beter gaat
Opgeven… “it isnt in my blood”. (vrije vertaling In my Blood)

In het verhaal en het liedje van Happier hoorden we dat er momenten in het leven zijn die ons pijn kunnen doen, dat we dingen moeten loslaten. Dit gebeurt niet alleen bij volwassenen, maar zeker ook bij jongeren. Na een pijnlijke situatie kan het geluk altijd terugkomen, als we ons er voor openstellen, actie ondernemen en hulp aannemen.

Aan de hand van de kaarten van Okidootjes kozen de jongeren allemaal een tekst, die het meeste overeenkwam met hun gevoel en de ervaringen van de dag. De kaartjes hadden verschillende teksten en helpende gedachten over positief denken én doen. Uit elke groep vertelde een jongere over het kaartje dat ze hadden gekozen.

Na de voorbeden hebben we het Onze Vader gebeden, hand in hand, in een indrukwekkend grote kring. Vervolgens sloten we de viering af met het lied “Het is goed” van Nielson.

Daarna was het nog gezellig in de Pastorie. Er werd volop nagepraat en heerlijk gegeten. Iedereen had genoeg meebracht om te delen. Uiteindelijk ging iedereen voldaan naar huis. Een mooie ervaring rijker.

 

Iedereen neemt iets mee om te samen te delen en te eten na de viering

 

Bijzonder, al die groepen, zoveel jongeren, zoveel begeleiders… Het is elk jaar weer hartverwarmend hoe dat op een DiaconAction-dag allemaal zo samenkomt! Dank voor ieders inzet en betrokkenheid.