Wij gingen op 4 mei naar de zusters van moeder Theresa, (missionaries of charity). We zijn met de auto naar de arena gereden en daarna met de tram naar het station in Amsterdam, hier vandaan zijn we gaan lopen naar het klooster van de zusters van Moeder Theresa.

 

Deze zusters helpen daklozen, drugsverslaafden, of andere mensen die het moeilijk hebben. Iedereen is welkom. De zusters maken maaltijden die 5 dagen in de week uitgedeeld worden. Ze kunnen moeders met kinderen tijdelijk onderdak geven en gaan op bezoek bij eenzame mensen.

 

Toen we bij de zusters aankwamen, vertelden zuster Michaela en zuster Aris wat we moesten doen. We hebben de aardappelen voor de maaltijd van de volgend dag geschild. De bezoekers kregen om 15.00 uur een maaltijd die wij gingen uitdelen. Vooraf werd er met z’n allen gebeden en werd er uit de bijbel gelezen. Daarna hebben we alles schoongemaakt en opgeruimd.

 

“Het was daar erg stil en bijzonder.”

Het was best indrukwekkend om zoveel mensen bij elkaar in de zaal te zien die erge problemen hebben. Ook gingen we groenten uitzoeken die de zusters krijgen van de winkels in de buurt. Hier zaten soms groenten tussen die niet meer goed waren. Nadat we alle klusjes gedaan hadden, bezochten we met een zuster de kapel waar we samen gingen bidden. Het was daar erg stil en bijzonder.

Zuster Michaela vertelde ons hoe haar leven als zuster van deze orde eruit ziet. Zij draagt net als alle zusters van Moeder Theresa een witte sari met een blauwe rand. Hier heeft zij er 3 van, meer kleding heeft zij niet nodig. De zusters wonen heel eenvoudig met 5 zusters in Amsterdam. Ze staan om 4.30 uur op om te gaan bidden tot 9.00 uur, waarna het werk voor de maaltijden begint. Ook tussendoor en in de avond wordt er gebeden.

 

“Het was erg mooi om naar haar ervaringen te luisteren,”

 

Deze zuster was erg tevreden met haar leven, het was erg mooi om naar haar ervaringen te luisteren, en te zien dat zij zo blij is met haar manier van leven, om anderen te helpen. We mochten haar ook vragen stellen. Ze was erg blij dat wij als jongeren de moeite deden om te komen helpen. We kregen na afloop een hangertje van moeder Theresa, en informatie over moeder Theresa mee.

 

“Het was bijzonder om met zoveel mensen bij elkaar 2 minuten stil te zijn.”

 

Hierna zijn we richting de Dam gelopen, om bij de dodenherdenking te zijn. Hier zagen wij de koning en de koningin lopen, ook andere mensen zoals ministers. Zij kwamen uit de kerk lopen waar zij eerst een bijeenkomst hadden. Het was bijzonder om met zoveel mensen bij elkaar 2 minuten stil te zijn. Er werden kransen bij het monument gelegd door mensen die belangrijk waren in de oorlog, of erge dingen hebben meegemaakt. Ook door de koning en koningin werd een krans neergezet.

 

Na afloop zijn we weer met de tram naar de auto gegaan.
Het was een bijzondere dag, vol nieuwe ervaringen die we niet snel zullen vergeten.

2GetRone 2016