MEER sociaal photo challenge Kerkennacht

Wanneer

24/06/2017    
19:00 - 21:00

Evenement type

MEER sociaal

Datum: 24 juni 2017
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Locatie: Binnenstad Amersfoort

Doe mee met onze Instagram photo challenge. Toon jouw creativiteit en win een bioscoopbon voor 4 personen!

Hoe?

Stap 1: ga naar instagram.com/jongkatholiekamersfoort en volg ons.

Stap 2: bedenk een naam voor jouw team en meld je aan door het plaatsen van een groepsfoto. Zet in de beschrijving: de naam van het team, leeftijdscategorie waarin jullie meedoen (12-15 jaar; 16-19 jaar; 20-25 jaar) en gebruik de hashtag #deugden033

Stap 3: Ga langs de 7 kerken en maak bij elke kerk een foto waarop jullie de deugd uitbeelden die jij bij die kerk vindt passen (scrol verder voor informatie over deugden en de kerken). Je mag alle tools van Instagram gebruiken: filters, stickers, boomerangs, bedenk het maar!

Stap 4: Plaats de foto’s telkens met de hashtag #deugden033 zodat onze jury jouw foto’s kan vinden.

De jury kiest voor elke leeftijdscategorie de leukste, meest creatieve fotoserie. In elke categorie kun je 1 bioscoopbon winnen!

Prijsuitreiking

Om 20:30 verwachten we alle deelnemers in de Lutherse Kerk aan de Langestraat 61. Onze jury zal dan bekend maken wie de winnaars zijn!

 

Deugden?

Deugden zijn positieve eigenschappen die wij in mensen waarderen. In deze Instagram photo challenge spelen we met de 4 kardinale deugden van de filosofen uit de oudheid en de 3 theologale deugden van de heilige Thomas van Aquino uit de middeleeuwen.

De 4 kardinale deugden zijn:
Wijsheid
Rechtvaardigheid
Zelfbeheersing
Moed

De 3 theologale deugden zijn:
Geloof
Hoop
Naastenliefde

 

Kerken

Doe mee met de Instagram photo challenge voor tieners en jongeren en maak kans op een bioscoopbon voor 4 personen!

foto: ST

St. Joriskerk
De St. Joriskerk is gewijd aan de schutspatroon ‘heilige Joris’. In 1248 is deze kerk verbouwd van kapel tot parochiekerk. In de tussentijd is de kerk natuurlijk meerdere keren gerestaureerd zodat we nog steeds van de kerk kunnen genieten. St. Joris die vaak als ridder word afgebeeld, is vooral bekend om zijn heldhaftigheid. Ook zou hij een draak hebben gedood! Welke deugd zou jij bij deze kerk plaatsen?

 

 

 

 

 

 

 

Maak 7 foto's over de 7 deugden bij 7 kerken en win onze Instagram photo challenge voor tieners en jongeren!

foto: ST

St. Joris op ’t Zand
Deze kerk uit 1927 is gewijd aan St. Joris. Omdat de middeleeuwse Joriskerk sinds de reformatie in gebruik was door de protestanten, moesten de katholieken gebruik maken van schuilkerken. Zodoende is er toen weer een kerk in Amersfoort gewijd aan St. Joris. We kennen Joris niet alleen vanwege de strijd tegen een draak maar ook als patroon voor soldaten en militairen en als helper in nood.

 

 

 

 

 

 

 

Maak 7 foto's over de 7 deugden bij deze 7 kerken en win een bioscoopbon voor 4 personen!

foto: ST

St. Franciscus Xaveriuskerk
Deze kerk uit 1817 is vernoemd naar Sint Franciscus-Xaverius. In 1534 legde hij samen met nog 9 anderen de gelofte af dat hij zijn verdere leven enkel en alleen in dienst van God zou stellen. Dat deed hij in het kapelletje van Montmartre, net buiten Parijs. Franciscus reisde veel af en probeerde met behulp van tolken mensen tot het christelijk geloof te bewegen.

 

 

 

 

 

 

 

Doe mee met de Instagram photo challenge voor tieners en jongeren! Maak 7 foto's bij 7 kerken over de 7 deugden en win een bioscoopbon voor 4 personen!

foto: ST

Mannenzaal
De aangrenzende kapel van de mannenzaal stamt uit 1390. In de mannenzaal werden zieken en oude mensen met liefde verzorgd. Er ontstond een complex met een aparte Mannen- en vrouwenzaal. Rond het jaar 1900 werd besloten tot nieuwbouw en zouden de mannenzaal en de kapel bijna gesloopt worden! Gelukkig werd daar een stokje voor gestoken en kunnen wij nog steeds dit stukje geschiedenis van Amersfoort bewonderen. Welke deugd gaan jullie uitbeelden op de foto?

 

 

 

 

 

 

Doe mee met de Instagram photo challenge en win een bioscoopbon voor 4 personen! Voor tieners en jongeren van 12-25 jaar.

foto: ST

Johanneskerk
De Johanneskerk is gebouwd in 1963 en gewijd aan Johannes de doper. Johannes verkondigde de boodschap van bekering en verlossing van alle zonden door de doop. Hij had vele volgelingen die zich door hem lieten dopen in de Jordaan. Tijdens een van zijn doopsessies kwam Jezus naar hem toe om zich te laten dopen. Bij deze gebeurtenis daalde de Heilige Geest als een duif op Jezus’ hoofd neer. Eerst weigerde Johannes om Jezus te dopen – het zou eerder andersom moeten gebeuren.

 

 

 

 

 

 

Speel de Instagram photo challenge en win een bioscoopbon voor 4 personen! Volg @jongkatholiekamersfoort en plaats je foto's met #deugden033

foto: ST

Lieve Vrouwe Toren
Welkom op het geografisch middelpunt van Nederland! Deze toren uit de 14e eeuw hoorde oorspronkelijk bij een kerk. Door onvoorzichtigheid ontplofte deze kerk in 1787. Later werd de toren op deze plek weer opgebouwd en meerdere keren gerestaureerd. De toren is vernoemd naar onze lieve vrouwe ofwel Maria. Een meisje genaamd Geertje Arends zou in het jaar 1444 een Mariabeeldje in de buitenste gracht hebben gegooid. Op kerstmis kreeg een dienstmeid een visioen. Maria vertelde haar dat zij het beeldje op moest vissen uit de gracht. De dienstmeid vond het beeldje ongeschonden. Dit was het begin van een reeks wonderen die veel pelgrims naar Amersfoort bracht.

 

 

 

 

 

Om 20:30 gaan we de prijzen uitreiken in de Lutherse Kerk. Win jullie die bioscoopbon voor 4 personen met jullie foto serie?

foto: ST

Lutherse Kerk
Deze kerk stamt waarschijnlijk uit de 13e eeuw en is vernoemd naar Maarten Luther. Luther was een Duits protestantse theoloog en reformator. Als kind sprak, las en schreef hij vloeiend in het Latijn. Na zijn priesterwijding ontwikkelde hij zich tot hoogleraar in de moraaltheologie terwijl hij zijn theologische studies voortzette. We zijn benieuwd hoe jullie op de foto gaan!

 

Prijsuitreiking

Om 20:30 verwachten we alle deelnemers in de Lutherse Kerk aan de Langestraat 61. Onze jury zal dan bekend maken wie de winnaars zijn!

 

PS: vergeet niet om #deugden033 bij al jouw foto’s te plaatsen zodat je kans maakt op die bioscoopbon voor 4 personen! Je kunt natuurlijk ook de 7 foto’s samen in 1 post plaatsen. Ook dan moet je de hashtag #deugden033 erbij zetten.

 

Route

Doe mee met de Instagram photo challenge. Maak 7 creatieve foto's over de 7 deugden bij deze kerken en win een bioscoopbon voor 4 personen!