Wereldjongerendagen Krakau

Wanneer

17/07/2016 - 02/08/2016    
00:00

Waar

Krakow
Krakow, Krakow

Evenement type

De Wereldjongerendagen zijn een groot internationaal feest vol ontmoeting, gezelligheid en geloofsverdieping. Vanuit Amersfoort zijn er ongeveer 7 jongeren die meegaan. Als begeleiding gaan de jongerenwerker Suhail Tafur en stagiair Mauricio Meneses mee. Je kunt nog met ons mee!

Wij sluiten ons aan bij de reis van aartsbisdom Utrecht. Het WJD-kernteam van het bisdom vertelt over de reis:

Tijdens het voorprogramma [in bisdom Opole] gaat de groep onder meer naar Wadowice (de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II) en de Mariabedevaartplaats Czestochowa. Ook bezoeken de deelnemers de concentratiekampen in Auschwitz-Birkenau.

“Verder zullen we in Opole veel Poolse jongeren ontmoeten en ontdekken wat de Poolse cultuur en geloof inhouden. We verblijven in gastgezinnen, waardoor we op een persoonlijke manier in contact komen met het Poolse leven,” aldus het WJD-kernteam.

De Utrechtse WJD-pelgrims vertrekken maandag 25 juli naar Krakau om de Wereldjongerendagen mee te maken. “Hier komen we samen met andere jongeren uit Nederland voor gezamenlijke programmaonderdelen. We zullen in Krakau niet alleen miljoenen jongeren uit de hele wereld ontmoeten, maar ook Paus Franciscus.”

“Net als voorgaande keren zal het weer een fantastische en onvergetelijke reis worden. Mis het dus niet en ga mee!”

“Naast momenten van ontmoeting, festivals, concerten en workshops bieden de WJD veel ruimte voor geloofsverdieping zodat je kunt groeien in je geloof en je relatie met God,” zo meldt het kernteam. Maandag 1 augustus reizen de deelnemers terug naar Nederland, waar ze dinsdag 2 augustus zullen aankomen.

De kosten van deze reis bedragen € 750. Dit bedrag is all-in: vervoer, maaltijden en overnachtingen. Voor de jongeren uit het Aartsbisdom Utrecht is er een speciale kortingsregeling. Zij betalen € 650. Deze korting wordt mogelijk gemaakt door de vicariaten van het Aartsbisdom Utrecht. Vraag hiernaar bij je parochie.

De uiterste inschrijfdatum is 31 mei 2016.
Tot die datum is plaatsing gegarandeerd, daarna alleen bij voldoende plek in de bus.

Het WJD-kernteam tot besluit: “Net als voorgaande keren zal het weer een fantastische en onvergetelijke reis worden. Mis het dus niet en ga mee!”

Twijfel je nog of je mee zult gaan? Meer informatie over het programma lees je op onze WJD-pagina.

Klik hier voor de folder over de WJD-reis naar Krakau

De inschrijving verloopt via bedevaartorganisatie VNB: klik hier (Om in te schrijven: klik op de knop ‘boek nu’. Als je uit het Aartsbisdom Utrecht komt, kies dan in het eerste veld van het formulier voor ‘Deelname als: Jongere Bisdom’: dan wordt de korting direct verrekend.)

NB: geld mag geen bezwaar zijn om mee te doen! Kent u een jongere die graag mee zou willen maar voor wie het bedrag een drempel kan zijn? Stuur een e-mail of bel Suhail Tafur op 06 22 99 69 37.