Afgelopen weekend (zondag 28 augustus) was de aftrap van onze sponsoracties voor de Huiskamer op Zolder! We willen graag een plek inrichten waar kinderen, tieners en jongeren zich thuis voelen. Een plek waar tieners elkaar kunnen ontmoeten, om te ontspannen en om zich te verdiepen in het geloof. Een plek waar op zaterdagavond de jongeren hun eigen plan kunnen trekken en waar op zondagmorgen de kinderen van de crèche kunnen spelen terwijl de kinderwoorddienst aan het knutselen is.

Bij de aftrap hebben twee van onze tieners, Lieve en Liselore, verteld waarom zij graag een eigen ruimte willen in de parochie. Hieronder lees je hun verhaal

Foto: Gerard Hilhorst

Hallo, wij zijn Liselore en Lieve van het jeugdkoor. Wij zijn heel actief in de kerk want Lieve is misdienaar geweest en Liselore is acoliet. We willen jullie graag informatie geven over de zolder in de Sint Martinus die we willen gaan verbouwen.

Hoe gaan we het geld inzamelen?

We gaan verschillende dingen maken die we gaan verkopen, we gaan collectes houden in de kerk en we gaan verschillende activiteiten doen om met de jeugd geld in te zamelen.

Wat doen we met het geld?

We willen graag de zolder verbouwen tot een echte plek voor de jeugd.
Maar we denken zeker niet alleen aan onszelf. Wij zijn gezegend omdat we in NL wonen, het goed hebben hier en vaak mooie spullen om ons heen hebben. Daarom geven we bij elke € 5.000,– die wij hebben opgehaald € 100,– aan Habitat for Humanity.

Waarom willen wij een eigen plek op de zolder?

U vraagt zich misschien af “Waarom zou ik doneren aan de oude zolder?”.
Wij willen de zolder omtoveren tot een tienerhonk. Dit omdat wij vinden dat er te weinig leeftijdsgenoten in de kerk zitten en vooral te weinig tieners!! Meestal als er leeftijdsgenoten van ons in de kerk zitten is dit voor een communie/vormsel/doopviering. Of ze worden meegenomen/gedwongen door hun ouders.
Wij willen eigenlijk dat ze vanzelf naar de kerk willen komen. Dat ze kunnen chillen in het tienerhonk en we willen meer voor de kerk en de mensen in de kerk betekenen.

Wat gaan we doen met elkaar?

 • We willen meer met de jeugd en onze leeftijdsgenoten over God praten.
 • We willen meer een jongerengroep worden meer jeugd naar de kerk krijgen.
 • We willen een leuke groep vormen met leeftijdsgenoten (verschillende leeftijden)
 • We willen meer ons geloof uiten.
 • We willen meer leuke uitjes met elkaar doen / spelletjes spelen. We hebben bijvoorbeeld al een karaokeavond gehad, laser gamen en elk jaar is er een BBQ.
 • En nog veel meer leuke dingen doen / bespreken / ondernemen.

Als er nog vragen zijn kom dan gerust eens langs en stel ze aan ons! We wensen jullie nog een fijne zondag!
Groetjes Liselore en Lieve!

Meedoen

De komende maanden zullen we verschillende sponsoracties houden. Tieners, jongeren en jong volwassenen zijn van harte welkom om mee te doen en mee te denken!

Steunen

Wil je ons financieel steunen?
Je kunt:

 • een van de Hooglandse streekproducten kopen achterin de St. Martinuskerk;
 • tijdens Open Monumentendag (10 september) beschilderde stenen en wasknijpers kopen die door de kinderen, tieners en jongeren zijn gemaakt;
 • geld geven via de QR-code hieronder of door een bedrag over te maken naar: NL98 RABO 0135 1177 39
  t.n.v. RK Parochie OLVA met als kenmerk: Huiskamer op Zolder.

Deze QR code kun je scannen om geld te doneren voor de Huiskamer op Zolder

Alvast bedankt voor jouw bijdrage! Alle kleine beetjes helpen.