Na anderhalf jaar voor onze parochie gewerkt te hebben neemt Kristel afscheid. Graag wil ze zelf aan jullie vertellen waarom, en hoe het dan verder gaat met het jongerenwerk.

2848_4379690344671_2116427317_n

Beste jongeren, begeleiders en alle andere parochianen.

Anderhalf jaar is niet zo lang, en eigenlijk veel te kort om wat op te bouwen. Toch ben ik trots en tevreden op wat er in de afgelopen tijd is ontstaan. Ik heb zulke leuke contacten op mogen bouwen. Ten eerste met de jongeren natuurlijk. Lourdes was echt het hoogtepunt. Een geweldig mooie reis waar bijzondere vriendschappen zijn ontstaan. En wat ben ik trots op de alle jongeren die ik mocht ontmoeten. Zelfstandige, wijze, dienstbare jonge mensen. Jullie zijn fantastisch! Maar ook heb ik fijn samengewerkt met begeleiders, andere vrijwilligers, het bestuur en uiteraard met collega’s.

Jong Katholiek Amersfoort begint echt te groeien. Meer jongeren voelen zich er thuis, bijvoorbeeld bij een van de filmavonden. Ik had nog veel meer leuks op het programma staan voor komend jaar. Voor jullie denken… Wat nu?! De parochie is al in gesprek met een mogelijke opvolger die staat te trappelen om te beginnen. Dus al die leuke dingen op het programma, dat zal vast helemaal goed gaan komen.

Ik ben jullie natuurlijk wel een verklaring verschuldigd waarom ik stop als jongerenwerker: Ik mag gaan werken als coördinator van een inloophuis in het Soesterkwartier. Officieel is het coördinator van een Bij Bosshard ‘woonkamer in de wijk’ van het Leger des Heils. Ik werkte al bij het Leger des Heils als werk- en woonbegeleider, en ik vind het een fantastische organisatie. Ik droom al jaren van het runnen van een inloophuis. Misschien een gekke droom, maar ik vind de sfeer er fantastisch en ik kan niet wachten om de koffie te laten pruttelen of een heerlijke soep te maken met bezoekers. Dus toen deze vacature voorbij kwam wist ik: dit is mijn kans! En wat heb ik er veel zin in! Jullie zijn ook van harte welkom in het inloophuis, we zullen te vinden zijn in de Emmauskerk in het Soesterkwartier.

Maar bij een nieuw begin hoort ook afscheid. En dat wil ik goed doen. Op vrijdagavond zal er een ‘Goodbye-party’ zijn in De Pastorie, met een receptie van 19.30 tot 21.00 en vanaf 21.00 gaan we met wie wil het spel ‘Weerwolven van Wakkerdam’ spelen. Meer informatie volgt binnenkort op de website.