De tieners van Het Brandhoutcafé hadden op zondag 21 juni een mooie bijdrage in de viering van Het Brandpunt. Die viering ging over Moedt, expres met -dt. Omdat je moed nodig hebt om alles wat moet aan te kunnen (Zo legde pastoraal werker Josephine het uit). Suzanne, een van de tieners van Het Brandhoutcafé, had een stuk over moed geschreven. Tijdens de viering las ze het voor. Voor wie dat gemist heeft, zetten we het hier op de website.

Moed

We kennen het allemaal, een moment in je leven waardoor je eigenlijk niet meer weet hoe het verder moet. Alsof de deur naar je levensweg dichtslaat. Op zo’n moment moet je juist niet opgeven, als je dat doet is het alsof de deur op slot valt en de afstand van jou tot de deur groter wordt. In zo’n moment moet je moed hebben. Hoe onmogelijk het ook lijkt, ga door.

Moed hebben betekent niet dat je groot risico durft te nemen voor iets nutteloos, zoals al die daredevils doen. Moed is voor mij wanneer je je angst aan de kant zet om iets te doen wat niet haalbaar lijkt te zijn. Dat is de soort moed die je nodig hebt om uit deze kamer te komen. Dan is het alsof er licht onder de deur doorkomt, alsof de afstand tot de deur kleiner wordt, alsof de deur niet meer op slot zit.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is moed hebben. Moed om de deur te openen, moed om de wereld weer aan te durfen, moed om te accepteren wat je is overkomen en door te gaan. Als je dat doet komt het goed. Geloof me, ik weet het uit mijn eigen ervaring. Het komt wel goed!

~~~
Bedankt voor het delen Suzanne!

Naast deze bemoedigende tekst, had Nimaro Ocheng, van Gospelkidz Amersfoort, een rap geschreven over moed. Deze rap hebben ze met het koor opgenomen en tijdens de viering laten zien. Klik op de video hieronder of bekijk hem op Youtube.