Omdat alles gesloten is, kan je niet zoveel doen behalve wandelen en fietsen. Als je dat een beetje saai vindt, heb ik hier een tip om het leuker te maken.

 

Kleuren

Heb je bij jou in de buurt vooral tuinen of bloempotten op het balkon? Dan kan je bij een wandeling uitkijken naar de kleuren en symbolen die horen bij de liturgie van de veertigdagentijd en Pasen.

  • Paarse bloemen = veertigdagentijd
  • Witte bloemen = Witte Donderdag en Pasen
  • Rode bloemen = Goede Vrijdag
  • Knoppen aan struiken = teken van nieuw leven
  • Misschien zie je ergens wel een beeld van een engel of van Jezus.

 

Maak er een wedstrijd van: de eerste die een kleur, knop of beeld vindt, krijgt 1 punt. Wie aan het einde van de wandeling de meeste punten heeft verzameld, krijgt een prijs. Jullie kunnen van tevoren de prijs samen afspreken. Denk bijvoorbeeld aan dingen als: de winnaar mag kiezen welk spel jullie thuis gaan spelen of de winnaar mag het toetje kiezen. Wees creatief en bedenk samen prijzen die makkelijk te regelen zijn.

 

Dieren

Heb je een park, vijver of boerderij in de buurt? Dan kan je ook zoeken naar (paas)lammetjes, kuikens (nieuw leven), een haan (die kraaide toen Petrus Jezus had verraden) en weggerolde rotsblokken. Konijnen tellen niet mee, hazen tellen dubbel.

Foto’s

Een andere manier om je Paaswandeling te doen, is door iedereen met zijn/haar mobieltje een foto te laten maken van de verschillende kleuren en symbolen. Aan het eind kan je kijken wie de kleuren en symbolen het mooiste in beeld heeft gebracht.

 

Als je een paar keer een andere route wandelt, kun je het spel vaker spelen. Daarnaast staat het je natuurlijk vrij om jouw eigen variaties te bedenken!