Ben jij tussen de 18 en 30 jaar? Dan heb ik hier twee tips voor je.

19-26 Juli Retraite: Bidden en Vasten

Een groep jong volwassenen organiseert van 19 tot 26 juli een retraite in Klein Sion (Leuvenheim, Gelderland). Ze beschrijven het zo: “Wil jij Gods liefde voor jou meer ervaren? Maak je je wel eens zorgen over ontwikkelingen in de Kerk en in de Wereld? Wil je zelf graag een verschil maken maar weet niet waar te beginnen en hoe? Het begint met bidden en vasten.”
Deze groep krijgt ondersteuning vanuit de Katholieke Charismatische Vernieuwing. De kosten voor de hele week zijn € 55,- per persoon. Meer informatie lees je op hun website.

 

European Solidarity Corps Nederland

Kende jij de Europese solidariteitsprojecten al? Irja de Heij, contactpersoon van de European Solidarity Corps, vatte het zo samen: “Solidariteitsprojecten zijn (lokale) projecten; bedacht, opgezet en uitgevoerd door een groep jongeren, om iets moois te doen in hun eigen omgeving of community. Zo’n project geeft hen de mogelijkheid om iets goeds te doen voor anderen en biedt hen de kans om nieuwe dingen te leren.

Het gaat om minstens 5 jongeren tussen 18 en 30 jaar en deeltijd vrijwilligerswerk (na school, ’s avonds, in het weekend, tijdens vakanties). De duur van het project is 2 maanden tot 1 jaar (inclusief voorbereiding, uitvoering en evaluatie van zo’n project). Een projectgroep kan per maand 500 euro subsidie krijgen voor de uitvoering van zo’n zelf bedacht initiatief. Het gaat niet om een perfect uitgevoerd project, maar het is echt een kans om te leren door proberen en zo het cv te boosten.”
Meer informatie lees je op hun website: europeansolidaritycorps.nl.

Heb je al een idee en wil je iemand spreken? Stuur een bericht naar suhailtafur@katholiekamersfoort.nl dan kan ik je de contactgegevens van Irja de Heij toesturen.