Ik ben Fleur, 19 jaar en ben afgelopen weekend naar de WJD@Home geweest. Dit was een weekend voor degene die niet naar de WJD in Panama konden gaan, maar toch graag de WJD wilden meemaken. Het weekend vond plaats op Ameland van (25-27 januari). Ik ben om 2 uur van huis vertrokken en kwam rond 6 uur aan in Holwerd bij de boot. Daar verzamelden we met de hele groep en begon de WJD-sfeer er al een beetje in te komen. Op de boot kwam ik al veel bekende tegen (van o.a. de WJD in Polen, 2016).

 

“De gezelligheid en de mensen maakten het leuk, de ontmoetingen met God tijdens de mis en aanbidding maakten het mooi!”

 

Quiz

Eenmaal aangekomen op Ameland liepen we naar onze slaapaccommodaties. Toen we met zijn allen compleet waren, hadden we een opening en korte gebedsdienst, gevolgd door een pub quiz. Deze quiz was erg lastig en ging over allemaal willekeurige onderwerpen. Winnen zat er dus helaas niet in. Na deze gezellige quiz, gingen we rond 12 uur naar bed.

 

De WJD@Home was dit keer op Ameland

Zaterdag

De volgende dag zaten de meeste van ons alweer om half 8 in de kerk voor de mis. Dit was erg prettig om de dag mee te beginnen. Na de mis hebben we met zijn allen ontbeten, waarna we een inleiding kregen van een van de bisschoppen. Hierin behandelde hij de volgende thema’s: Hier ben ik, Ik ben de dienares van de heer en Mij geschiede naar uw woord. Hierna hebben we hierover verder gepraat in deelgroepen. Na de lunch hebben we met een groep jongeren een wandeling gemaakt over het strand. Dit was erg rustgevend.

 

In het programma hadden de jongeren ook tijd voor een strandwandeling

Workshops

Toen we terugkwamen hadden we 2 workshops. Ik heb een tientje van de rozenkrans geknoopt en een kaars versierd. Dit was erg leuk en gezellig om te doen. ’s Avonds hadden we de avond van barmhartigheid: stille aanbidding met uitstelling van het allerheiligste. Dit blijft altijd een heel mooi en speciaal moment. Daarna hebben we met zijn allen nog spelletjes gedaan totdat het tijd was om te gaan slapen.

 

Op zaterdag was er een workshop rozenkrans knopen

Wandeling

De volgende dag, tevens de laatste dag, hadden we om 8 uur het ontbijt. Vervolgens hadden we een mis samen met de mensen uit die parochie. Na de mis ging een deel naar lezingen over verschillende onderwerpen. Anderen gingen wandelen op het strand. Ik heb gewandeld over het strand, wat wederom erg rustgevend en prettig was. Toen we terugkwamen van de wandeling was het alweer tijd om in te pakken en te vertrekken naar de veerboot. Ik heb dit als een erg mooi en leuk weekend ervaren, de gezelligheid en de mensen maakten het leuk, de ontmoetingen met God tijdens de mis en aanbidding maakten het mooi!

Einde van een mooi weekend