Heb jij zin om lekker een weekje weg te zijn uit de dagelijkse sleur van studie of werk? Houd je van gezelligheid en vind je het leuk om andere jongeren te ontmoeten en samen het geloof te vieren en te ontdekken? Ga mee op reis met Taizé 2020!

Taizé

In Taizé is een oecumenische broedergemeenschap die jaarlijks duizenden jongeren vanuit de hele wereld ontvangt. Op deze bijzondere plek ervaren jongeren ruimte om na te denken en met elkaar te praten over het geloof. De jongeren komen met de broeders ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds samen voor het gemeenschappelijk gebed. Tussen de gebedsvieringen door ontmoeten jongeren elkaar in gespreks- en werkgroepen, bij maaltijden en op gezellige momenten tussendoor.

Jongerenreis?

Deze Taizé reis is bedoeld voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Je hoeft zelf niet gelovig te zijn, maar je moet het wel leuk vinden om erover te praten en na te denken. De organisatie van deze jongerenreis ligt in handen van de parochies Heilige Thomas, HH. Martha en Maria, OLV van Amersfoort, Sint Maarten en St. Lucas.

Onderkomen en maaltijden

Het onderkomen in Taizé is eenvoudig en goed. We slapen in tenten. De maaltijden zijn eenvoudig, maar wel voedzaam.

Datum en kosten

De reis naar Taizé is van 18 t/m 26 juli 2020. We gaan met de bus van Regenbogen-TourService. Zij verzorgen al jaren busreizen naar Taizé. De kosten van de reis bedragen € 215,- p.p. all in. Dit is inclusief reis, eten, overnachting en programma.

Let op! Je moet zelf zorgen voor een reis- en annuleringsverzekering.

 

Informatie

Er zijn twee informatiebijeenkomsten:
donderdag 19 maart om 20:00 uur ‘s avonds in Parochiecentrum De Sleutel, Soest.
Donderdag 23 april om 20:00 uur ‘s avonds in  ‘t Wandelhuys, Amersfoort (Kruiskamp).

Kennismakingsbijeenkomst

Op zondag 14 juni is er een kennismakingsbijeenkomst in de St. Catharinakerk in Barneveld.
De middag begint om 15:30. We vertellen meer over de reis, leren elkaar kennen en sluiten af met een gezamenlijke maaltijd.

Aanmelden

Als je mee wilt naar Taizé, geef je dan z.s.m. op, maar uiterlijk maandag 15 juni. Je kunt je opgeven door te mailen naar: taizereisnl@gmail.com. Na aanmelding ontvang je meer info over de reis. Zet zondagmiddag 14 juni alvast in je agenda voor de kennismakingsbijeenkomst.

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met de jongerenwerker Suhail Tafur.
Dat kan per e-mail naar: suhailtafur@katholiekamersfoort.nl of via het nummer: 06 22 99 69 37.