Op zondagochtend 19 februari waren wij om 10.00 uur welkom bij het kantoor van Motiva Straatadvocaten aan de Muurhuizen in Amersfoort. Rene Slotboom nam ons eerst mee door de stad en vertelde ons hoe het is om dakloos te zijn. Waar slapen daklozen wanneer er geen plek in de opvang is. Hoe kom je aan eten en spullen om de nacht door te komen. Ook vertelde Rene dat ook mensen die bv een gezin en een goede baan hadden door erge omstandigheden dakloos konden worden.

Het was koud en nat buiten, dus konden we ons best voorstellen hoe vreselijk het is om buiten te moeten blijven voor de nacht. We waren er stil van om te horen dat ook Rene zelf 2 jaar dakloos is geweest, gelukkig gaat het nu goed met hem en kan hij nu andere daklozen helpen met het regelen van opvang en geldzaken. Ook kunnen daklozen klussen doen voor een kleine vergoeding en kunnen zij eten en spullen krijgen.

Wij hebben met elkaar voor een grote groep mensen hutspot en boerenkool gemaakt, dit was erg leuk om te doen en we hopen dat ze het lekker hebben gevonden. We hebben met elkaar bedacht om met onze volgende activiteit, pannenkoeken bakken, geld in te zamelen voor het goede werk wat Motiva doet.

Het was een bijzondere dag en de moeite waard om vroeg uit bed te komen op deze regenachtige zondagmorgen!

Lotte