Zondag20 november jl.  was voor een aantal jongeren een andere zondag dan al die andere;
geen huiswerk, sport, familiebezoek, tv kijken of gamen, maar DiaconAction! Zo’n 30 jongeren kwamen met hun begeleiders in actie. Zij kwamen uit hun eigen vertrouwde wereldje en maakten verbinding met hun medemens. En die was daar maar wat blij mee!
2getRone 2016 maakte surprises en bakte pepernoten. Zij verrasten daarmee oudere medeparochianen, die dankbaar reageerden en zichtbaar genoten van hun bezoek.

jongeren van 2GetRone 2016 bakken pepernoten om naar parochianen te brengen in het kader van DiaconAction 20162getRone 2014/2015 ging naar Kinabu in Zeist en vermaakte kinderen, die door omstandigheden niet langer thuis kunnen wonen.
2getRone 2013 verzorgde een High Tea voor dementerende bewoners van Woonzorgcentrum Nijenstede. Ze deden een spelletje, zongen liedjes en lazen verhaaltjes voor.
2getRone 2012 begeleidde kinderen met klassiek autisme  uit het Amerpoort-logeerhuis . Zij hadden samen een gezellige middag in de Verkeerstuin.

De jongeren van 2GetR 2013 verzamelden in Hoogland voordat ze naar de Nijenstede gingen voor DiaconAction 2016
Aan het einde van de middag  verzamelden we allemaal weer in de Martinuskerk, waar inmiddels ook een aantal familieleden en belangstellenden naar toe gekomen waren. Rondom het thema “Verbondenheid” blikten we terug op wat we die middag ervaren hebben.

Aan het eind van de middag was er een viering om met alle groepen samen DiaconAction 2016 af te sluiten

We hebben gelezen, gezongen, gebeden, kaarsen gebrand en werden aangezet tot nadenken  over de vraag: Heb jij vandaag verbinding kunnen maken? Hoe dan? Of waarom niet? Hoe was dat? Alle reacties leverden een kleurrijke vlaggenlijn vol mooie ervaringen op.

De jongeren schreven hun ervaringen van DiaconAction 2016 op gekleurde vlaggen.
We realiseerden ons hoe eenvoudig het kan zijn om het verschil te maken voor onze medemens,  simpelweg door er  voor een ander te zijn. Want dat is Verbondenheid: samen leven met mensen die er voor elkaar willen zijn. Een samenleving met waarin tijd en aandacht, liefde en zorg wordt gegeven en ontvangen. Leven in verbondenheid doet de mens goed, Dat hebben de jongeren tijdens DiaconAction 2016 mogen ervaren.

Na de viering werd er gezellig nagepraat en gegeten, het lekkers dat iedereen meebracht had werd gedeeld. Het was een mooie dag: een bijzondere ervaring rijker!Na de DiaconAction 2016 viering aten de jongeren met hun ouders en begeleiders van het buffet van zelf meegenomen gerechten.