Op Goede Vrijdag beleefden we een bijzondere intro op het paasweekend. We startten met een korte inleiding over de Goede Week: Witte Donderdag met het laatste avondmaal, het breken van het brood en het delen van de wijn. Goede Vrijdag, de 14 kruiswegstaties die samen het lijden en sterven van Jezus uitbeelden. En het op handen zijnde Paasfeest: de overwinning op de dood: leven en licht!

In een moment van stilte, voelden we ons betrokken met mensen uit onze eigen omgeving, die ook een lijdensweg te gaan hebben. Dierbaren die het zwaar hebben, door een diep dal gaan of in een dip zitten. We brandden een kaarsje, als teken van bemoediging, kracht en verbondenheid. Daarna braken we het brood en deelden we de heerlijke, goed gevulde soep. Na het eten speelden we het G(h)anzenbord–spel, met persoonlijke, soms best lastige opdrachten.

Uiteindelijk vertrokken we (samen met 2GetRone 2014/2015) naar Barneveld, waar we het kruisweg-concert van de band Nobuts bijwoonden met muziek en indringende projecties op het scherm. Na afloop geen applaus, maar stilte: slechts het tikken van de tijd…..zo verlieten we de kerk en kwamen we buiten weer op adem.

Bijzonder, indrukwekkend, heftig, mooi…. dat waren jullie eerste indrukken, toen we na afloop onze ervaringen uitwisselden. En zo voelde deze hele avond. Een mooi en bijzonder groepsgebeuren. Dank voor jullie aanwezigheid!

 

Jongeren van 2GetRone beleven een bijzondere Goede Vrijdag bijeenkomst