“Ga op zoek in de omgeving en maak foto’s bij drie van de volgende woorden  vrijheid, droom, kracht, nutteloosheid, vooruitgang, stapelgek, humor en dichtbij. Doe hetzelfde bij de one-liners: the sky is the limit; yes, we can of shit happens . Of kies je eigen one-liner. En maak een foto bij het woord: God”

Quote: When nothing goes right, go left.

Met deze moeilijke opdracht gingen de 7 aanwezige jongeren, 5 meiden en 2 jongens, aan de slag. In twee groepen werd al snel overlegd welke drie woorden er gekozen zouden worden. Over de one-liner moest wat langer nagedacht worden. Daarna nog even brainstormen: welk plaatje past waarbij?

 

Sommige beelden spraken voor zich, bij anderen was er wat meer tekst en uitleg nodig.

 

Ondanks de regen gingen de twee groepjes op pad en ze kwamen voldaan terug met verrassende beelden. Bij deze activiteit ging het om samenwerken, zingeving en creativiteit. Er werd een Powerpoint presentatie gemaakt per groepje, het andere groepje moest de woorden raden die bij de foto hoorden.

Jongerenactiviteit: Heb je er een beeld bij?
Sommige beelden spraken voor zich, bij anderen was er wat meer tekst en uitleg nodig. Want associeerde de begeleiding de duif met “vrede”: voor de anderen was het overduidelijk dat dit vrijheid betekent. Een vogel kan toch wegvliegen! De one-liners die werden gekozen door de meisjes: ‘when nothing goes right… go left’, en door de jongens: ‘het glas is halfvol’.