Woensdag 24 februari 2016 zijn wij (2GetR 2013) naar het Humanity House in Den Haag geweest. Zoals afgesproken stonden we om 11.15 uur op het station om met de intercity richting Den Haag te gaan. De reis verliep voorspoedig en na een kleine wandeling met af en toe een gemist straatnaambordje (de bordjes waren niet altijd even goed leesbaar of omgedraaid) waren we ruim op tijd bij het Humanity House.

In het Humanity House kregen we eerst een uitleg wat vluchtelingen en asielzoekers nu eigenlijk zijn en waar ze vandaan komen. Daarna mochten we ons in groepjes van 2 melden bij de receptie en kregen we onze reisdocumenten nadat we op de foto waren gegaan. De reis ging door vele ruimtes met geluiden, sombere kleuren en beelden.

Op onze reis waren we op de vlucht voor een natuurramp. Onze reispapieren moesten we goed bewaren voor achtergebleven familie en noodhulp. Bij het eindpunt werden we ontvangen door de begeleider en met haar hebben we nagepraat en zij stelde ons nog enkele vragen.

Activiteite voor tieners van parochie OLV van Amersfoort
We waren allemaal onder de indruk dus de verhalen kwamen pas later. Het was een indrukwekkende en interessante ervaringsreis. Na afloop zijn we via paleis Noordeinde naar onze tussenstop gelopen.

Een patatje met een snack en wat drinken ging er toen wel in. Daarna via de gevangenispoort en het binnenhof weer terug naar het station waar we precies op tijd waren voor onze trein. We kunnen terug kijken op een zonnige, voorspoedige maar vooral indrukwekkende dag.