Het was vandaag weer een drukke bedoening in de Hoor- en Leerzaal. We hadden 15 jongeren te gast bij de Jeugd activiteit van vandaag, In de Hoor- en Leerzaal hadden we een stemming gecreeerd die hoort bij deze dagen: gordijnen dicht en versierd met Halloween lichtjes, pompoenen, spookjes, vleermuizen en vlaggetjes.
Na het voorstel rondje, het blijft prettig om te weten met wie je aan de tafel zit, hebben we het gehad over Allerzielen, Allerheiligen en Halloween. Ja, in die volgorde, wat precies verkeerd om is.
Morgen is het Allerzielen, de dag waarop we alle doden herdenken. Wij hebben alvast een voorschot genomen toen iedereen een kaarsje kreeg om aan te steken en, voor wie wilde, te delen met de anderen voor wie je het kaarsje opstak. De meeste kaarsjes werden opgestoken voor overleden opa’s en oma’s, maar er werden ook kaarsjes opgestoken voor andere gestorven familie leden. Ook werden gestorven dieren, overleden vluchtelingen en iedereen die iemand heeft verloren, niet vergeten.
Vandaag is het Allerheiligen, de dag waarop we alle heiligen en martelaren gedenken.
Gisteren was het Halloween.¬†We hebben met z’n allen spinnen gemaakt. De ene nog mooier dan de andere. Er waren kruisspinnen, spinnen met een hanekam, spinnen met meer dan 4 ogen en de meesten hadden uiteenlopende kleuren poten. Het was een kleurrijk geheel!
Terug in de kerk hebben we Halloween snoep uitgedeeld aan de kerkgangers, wat volgens ons een succes was, want de manden waren zo leeg!
Bedankt dat iedereen er was! Tot de volgende activiteit op 6 december voor de jeugd van 6-18 jaar: een bijeenkomst over Duurzaamheid georganiseerd door de Werkgroep Jeugd van de SFX.
Groeten,
Hella, Hetty en Marja
Werkgroep Jeugd SFX
DSC02440 DSC02432 DSC02427 DSC02424 DSC02416 DSC02412