Heb jij ook zin om lekker een weekje weg te zijn uit de dagelijkse sleur van studie of werk? Houd je van gezelligheid en vind je het leuk om andere jongeren te ontmoeten en samen het geloof te vieren en te ontdekken? Dan ben je van harte uitgenodigd om met onze Taizéreis voor jongeren mee te gaan.

 

Bij het avondgebed op zaterdag krijgt iedereen een kaars met het licht van Pasen

Zaterdag: Avondgebed met kaarslicht

 

In Taizé is een oecumenische broedergemeenschap die jaarlijks duizenden jongeren vanuit de hele wereld ontvangt. Op deze bijzondere plek ervaren jongeren ruimte om na te denken en met elkaar te praten over het geloof. De jongeren komen met de broeders ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds samen voor het gemeenschappelijk gebed. Tussen de gebedsvieringen door ontmoeten jongeren elkaar in gespreks- en werkgroepen, bij maaltijden en op gezellige momenten tussendoor.

 

Met deze groep waren we samen in Taizé in juli 2017

Voor wie?
De jongerenreis is bedoeld voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Je hoeft zelf niet gelovig te zijn, maar je moet het wel leuk vinden om erover te praten en na te denken. De organisatie van deze jongerenreis ligt in handen van de protestantse gemeente Zeist-West en de parochies H. Paus Johannes XXIII, H. Suitbertus, OLV van AmersfoortSint ChristoffelSt. Lucas en Sint Maarten.

 

Na het welkom konden we onze tenten gaan opzetten.

Foto: Tarja Meeuwsen

 

Onderkomen en maaltijden
Het onderkomen in Taizé is eenvoudig en goed. We slapen in tenten. De maaltijden zijn eenvoudig, maar wel voedzaam.

Datum en kosten
De reis naar Taizé is van 14 t/m 22 juli 2018. We gaan met de bus van Regenbogen-TourService. Zij verzorgen al jaren busreizen naar Taizé.
De kosten van de reis bedragen € 215,- p.p. all in. Dit is inclusief reis, eten, overnachting en programma. Let op! Je moet zelf zorgen voor een reis- en annuleringsverzekering.

 

Na een lange reis zien we het bord van Taizé

Informatie
De informatiebijeenkomsten zijn op woensdag 25 april en op zaterdag 12 mei. Beide keren starten we om 20:00 uur ’s avonds.
Op 25 april is de bijeenkomst in de Heilig Kruiskerk in de wijk Kruiskamp. Op 12 mei is de bijeenkomst in Het Brandpunt in de wijk Kattenbroek.
Je kunt ook onze flyer downloaden: flyer Taizé reis 2018.

Aanmelden
Als je mee wilt naar Taizé, geef je dan z.s.m. op, maar uiterlijk 10 juni. Je kunt je opgeven door te mailen naar: taizereisnl@gmail.com. Na aanmelding ontvang je meer info over de reis. Op vrijdagavond 15 juni is de kennismakingsbijeenkomst voor alle deelnemers om elkaar beter te leren kennen en om praktische en inhoudelijke informatie te ontvangen.

Vragen?
Voor vragen kun je contact opnemen met de jongerenwerker Suhail Tafur.
Dat kan per e-mail naar: suhailtafur@katholiekamersfoort.nl of via het nummer: 06 22 99 69 37.