Onze zondag begon zoals (altijd) met een mis. We waren iets van te voren aanwezig om de parochianen te verwelkomen. We zaten met onze gezinnen vooraan in de kerk. Wij hebben bijgedragen aan de mis doormiddel van het ophalen van de collecte en het aandragen van de gaven. Het was een hele mooie uitzwaaiviering.

Wat wij vooral bijzonder vonden, was dat mensen na de viering na ons toe kwamen om aan ons hun persoonlijke intenties door te geven waar wij voor gaan bidden. Wij vinden het bijzonder dat ze dit aan ons toevertrouwen. Aan het eind van de mis hebben wij de reiszegen ontvangen.

 

Mgr. Eijk gaf de reiszegen aan de jongeren die naar de WJD gingen.

 

Om 18.30 hadden wij afgesproken bij het bisdomhuis aan de Maliebaan. Nadat wij afscheid hadden genomen van onze families reed de bus weg. Dit was de bedoeling maar na 10 meter stond de bus weer stil. Toen werden we weer opnieuw uitgezwaaid. Dit was heel grappig.

 

Familieleden zwaaien de WJD pelgrims uit in Utrecht

 

De busreis was heel gezwellig. Rond een uur of 12 deden vele van ons een poging tot slapen. Dit verliep niet geheel succesvol voor iedereen van ons. Mauricio heeft, hoogst waarschijnlijk, het beste geslapen van ons allemaal. Ook Lucas, Rosa en Astrid hebben redelijk geslapen. De anderen hadden een leuke, gezellige en vermoeiende nacht. Uiteindelijk vielen we allemaal lekker in slaap, klaar voor de volgende dag!