In de ochtend was er geen tijdsdruk de kerk begon namelijk om een uur of 10. Na de mis met de Polen gingen we gezamenlijk te voet naar de stad waar wij een spel deden. De bedoeling van het spel was om Prudnik beter te leren kennen. Ik heb samen met Miriam kennis gemaakt met twee Libanese meiden en we hebben traditionele souvenirs uit ons eigen land aan elkaar gegeven.

 

Er zijn in Prudnik ook Libanese WJD-ers

 

Na het gezellige spel en het in ontvangst nemen van een soort beloning zijn wij met de Libanese en Poolse mensen naar de Josef kerk gegaan. Daar hebben wij een verhaal over de geschiedenis gehoord De vertaling naar het Engels was zo slecht dat ik maar de rozenkrans ben gaan bidden. Anderen deden ‘ik zie ik zie wat hij niet ziet’.

 

Het heiligdom van St Jozef in Prudnik

Na dit beetje slaapverwekkende verhaal begon er een groot feest. Namelijk een BBQ waar ieder land iets van de eigen tradities liet zien.

 

Een gezellige BBQ in het bos brengt ons in WJD stemming

 

 

We leerden een Libanese dans

 

 

Polen laten iets van hun geschiedenis zien

 

Nu hebben wij dat niet dus hielden wij het bij ‘Van voor naar achter, van links naar rechts’; ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ en de vogeltjesdans. Dit was zeer gezellig en we sloten af met een klein slaapfeestje: een paar jongeren van onze groep mochten bij ons gastgezin logeren. – Astrid

 

Van voor naar achteren maar dan zittend in een grote kring met alle WJD-ers