Vandaag moesten we om 5 uur opstaan om op tijd bij de kerk te zijn. Om half 7 vertrok de bus naar de bedevaartsplek St. Annaberg. Toen we daar aankwamen hebben we eerst kennisgemaakt met allemaal mensen uit andere landen waarmee we ook sommige van onze ruil-items geruild hebben.

 

De Annaberg is op sommige stukken best steil

Wachten tot de mis begint er komen nog steeds WJD pelgrims aan op de berg

 

Vervolgens begon de mis, deze duurde 2 uur maar het was wel erg mooi, zeker omdat je de mis met zoveel jongeren uit verschillende landen samen viert. Gelukkig hadden wij een plekje in de schaduw, het was namelijk wederom een enorm warme dag (rond de 30 graden celcius).

 

Er zijn WJD-ers uit allerlei landen

Een berg vol jongeren die naar de WJD gaan

 

Na de mis zijn we naar Opole gegaan daar hebben we een processie door de stad gelopen, dit deden we ook weer met een hele groep jongeren die van over de hele wereld kwamen. Het had wel iets weg van de avondvierdaagse alleen dan kwamen de mensen niet van verschillende scholen maar van verschillende landen en was het nog groter.

 

In Opole liepen we mee in de processie door de stad

Onze jongeren helpen mee met het dragen van het Maria icoon

 

Hierna gingen wij terug naar onze eigen parochie, hier hebben we gezellig met z’n allen gebarbecued, gedanst, gevoetbald en een watergevecht gehouden. Rond 11 uur gingen we maar ons gastgezin en naar bed. – Fleur

 

BBQ met de jongeren en hun gastgezinnen in de tuin van de pastorie

Een Pools feestje kan niet zonder dansen