Vandaag ging de wekker op het ‘geweldige’ tijdstip van kwart voor 6. Na ons ontbijt als echte studenten te hebben gegeten (uit een plastic zakje in de bus dus) vertrokken we naar Wadowice. Daar deden we met ongeveer 30 man een Ghanese dans nadat we de kerk daar bekeken hadden & ons doopsel hadden hernieuwd bij het doopvont waar paus Johannus Paulus II ook gedoopt was.

 

Hernieuwen van de doopbeloften op de plek waar paus JP II is gedoopt
De tijd vloog om en na de Macarena, de Chuchuwa en de Kabouterdans gingen we naar het museum in het ouderlijk huis van paus J.P. II.

 

We stonden er versteld van hoe groot en verschrikkelijk het was

 

Vervolgens namen we de bus naar Auschwitz-Birkenau. We stonden er versteld van hoe groot en verschrikkelijk het was. Daarna gingen we door naar Auschwitz 1. Helaas konden we daar niet naar binnen vanwege alle drukte. Na een 3-uur durende bustocht kwamen we weer aan bij de eetzaal en mochten we eindelijk ons avondeten nuttigen (NB rond 9 uur…).

 

De WJD-ers bezoeken de indrukwekkende ruïnes van Auschwitz-Birkenau

 

We hebben de mis gevierd en daarna nog een song geschreven over Mauricio die we even kwijt waren. (Nu weten we wat we kunnen doen als onze favoriete beroepen het toch niet worden) Bij het deelgroepmoment hebben we nog even stilgestaan bij de verschrikkingen van Auschwitz en dat mensen die de gaskamer overleefden, levend verbrand werden.

 

Foto's en citaten van slachtoffers en overlevenden van Auschwitz

 

Later op de avond hadden we nog veel plezier bij het versieren (met watervaste stift) van Lars’ [uit een andere deelgroep] zijn lichaam.