Speciaal voor jongeren organiseert de Broederschap van Kevelaer van Amersfoort e.o. en ’t Gooi sinds 2009 een fietsbedevaart vanaf de St. Josephkerk in Hooglanderveen naar Kevelaer. Kevelaer is de plaats om samen het geloof te vieren, te verdiepen en om troost te ontvangen. Het is een unieke ervaring, die we samen beleven. Dit jaar gaan we van 23 – 26 juli.

 

“Naast dat ik rust vond, vond ik ook nieuwe vriendschappen”

 

We stappen op de fiets met een gezamenlijk doel: Kevelaer. In Hooglanderveen, waar we vertrekken, zijn we nagenoeg vreemden voor elkaar, maar tijdens de fietsbedevaart leer je elkaar beter kennen. Tijdens de bedevaart is er genoeg tijd om tot jezelf te komen in o.a. de sacramentskapel, tijdens de kruisweg of in de liturgie. Ook kun een heerlijk genieten van een stuk Duitse taart en kan je tijdens een stadswandeling een van de vele winkels bezoeken.

 

“Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog eens een misdienaar zou zijn”

 

Mocht je meer willen betekenen in de liturgie tijdens de bedevaart dan is hier alle ruimte voor. Als bijvoorbeeld misdienaar, lector of vaandeldrager kun je je steentje bijdragen.

 

Waar denk je aan bij de fietsbedevaart naar Kevelaer?

Programma

Zondag
Voor vertrek ontvangen wij de reiszegen bij Maria, achter de St. Josephkerk in Hooglanderveen. Daarna stappen we met z’n allen op de fiets en gaan we op weg naar Kevelaer. Gedurende de reis rijdt er een auto mee als standby in geval van nood. Onderweg pauzeren we circa om de 30km en hebben we een bezinningsmoment. Je hebt dan ook de tijd om elkaar beter te leren kennen. Eenmaal aangekomen in Kevelaer begroeten wij Maria in de Genadekapel.

 

Maandag en dinsdag
Op maandag arriveert de grote groep buspelgrims en sluiten wij ons bij hen aan. Vanaf dat moment zullen we samen het programma van de broederschap volgen. Dit is een mooi gevarieerd programma met voldoende tijd om samen te zijn of om juist even tot jezelf te komen.

 

Woensdag
Na een laatste groet aan Maria in de Genadekapel stappen wij weer op de fiets. Vol van geloof en met nieuwe vriendschappen zetten wij onze reis weer voort naar Hooglanderveen. Eenmaal terug brengen wij onze dank aan Maria, die ons tijdens onze pelgrimage heeft beschermd en vergezeld.

 

Aanmelden
Aanmelden kan tot 1 juli door een e-mail te sturen naar
jongkevelear@gmail.com o.v.v. Aanmelden.
Kosten: € 155,00 (Fietspelgrim*)

Inclusief : Verblijf in Kevelaer op basis van volpension
Nederlandstalig programma
Deelname aan diverse vieringen
Deelgroep moment

Exclusief :
Lunch eerste dag op de fiets, eventuele excursie annulerings-, reis-, zorg-, en
aansprakelijkheidsverzekering **

 

Like ons ook op: www.facebook.com/BedevaartnaarKevelaer

 

* je aanmelding is pas definitief zodra het officiele inschrijfformulier is ingeleverd en
zodra de aanbetaling van 30 euro binnen is op rekeningnummer:
NL78RABO0302257829 t.n.v H.C.M van der Heijden o.v.v. fietsbedevaart en je naam.

** De annulerings-, reis-, aansprakelijkheids- en zorgverzekering dient de pelgrim zelf af te sluiten.