Dag van het Jodendom: een bisschop en een rabbijn...

Wanneer

20/02/2018    
20:00 - 22:00

Waar

St. Franciscus Xaveriuskerk
't Zand 31, Amersfoort, 3811 GB

Evenement type

Geen gemeenschap, geen traditie zonder doorgeven. Het doorgeven van ervaringen en tradities aan een volgende generatie is essentieel voor het voortbestaan van elke groep mensen.

Op de Dag van het Jodendom 2018 willen we kijken naar de betekenis van het doorgeven van de traditie het Jodendom en het christendom. Een rijk onderwerp, ‘doorgeven’. Om maar een paar vragen te noemen die bij dit woord opkomen: Wat geef je eigenlijk door? Wie geeft de traditie door, en hoe? Wat doe je zelf met datgene wat je hebt meegekregen? En wat bedoelen we precies met ‘Joodse traditie’ en ‘christelijke traditie’?

Op deze tweede bijeenkomst gaan hulpbisschop Herman Woorts en opperrabbijn Benjamin Jacobs met elkaar in gesprek.
De ontmoeting vindt plaats in de Hoor- en Leerzaal van de St. Franciscus Xaveriuskerk.

Hulpbisschop Herman Woorts gaat voor de Dag van het Jodendom in gesprek met de opperrabbijnMgr. Woorts is bisschoppelijk vicaris van het vicariaat Utrecht en van de liturgie (vanaf 2 februari 2009); hij is voorzitter van de Diocesane Werkgroep Kerk en Jodendom en hij onderwijst geschiedenis van de kerkelijke kunst in verscheidene seminaries.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs gaat voor de Dag van het Jodendom in gesprek met een van de hulpbisschoppen van het aartsbisdomJacobs is de Opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat, voorzitter van het Rabbinaal College voor Nederland en is Rabbijn van het Rabbinaat van het Sinai Centrum te Amstelveen, het enige Joods Psychiatrische Centrum in Europa. De laatste jaren is de Opperrabbijn actief als bestuurder van de RCE (Rabbinical Center of Europe).