Fietstocht: Wie goed doet, goed ontmoet

Wanneer

21/02/2021    
12:30 - 17:00

Evenement type

In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons en laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerige voeden, de dorstige drinken geven, de naakte kleden, de vreemdeling onderdak bieden, de zieke verzorgen, de gevangene bezoeken en de dode begraven. Dit worden ook wel de 7 werken van barmhartigheid genoemd.

Barmhartigheid

Nu we elkaar vanwege de Coronamaatregelen veel minder vaak ontmoeten in De Martinus, willen we op zondagmiddag, 21 februari aan het begin van de 40-dagentijd elkaar op een alternatieve manier ontmoeten. Samen met Het Brandpunt en De Inham hebben we een groot aantal diaconale bestemmingen geregeld, waar we zo mogelijk iets willen halen en iets kunnen brengen. Dit zijn allemaal plekken, die een relatie hebben met de 7 werken van barmhartigheid.

Het idee is om tussen 12:30 en 13:30 uur per fiets in groepjes van 2 naar een van onderstaande locaties of personen te rijden en daar iemand te spreken en iets achter te laten. Denk bijvoorbeeld aan een bosje bloemen. Op elke locatie nemen we de coronamaatregelen in acht. We vragen jullie om ook in de groepjes onderweg genoeg afstand te houden.

Als afsluiting van de fietstocht organiseert Concordia een catering to go tussen 15:00 en 17:00 uur.
Met een warme beker koffie of thee of een kop erwtensoep met broodje kunt je daar nog even gezellig napraten (op 1,5 meter!).

Vind je het leuk om mee te doen, geef je via de e-mail op en geef dan gelijk aan welke 3 bestemmingen je het meeste aanspreken. Dan gaan wij ons best doen om jullie bij één van die drie in te delen. Ook horen we graag of je bij Concordia iets wilt gebruiken.

Jullie horen dan waarheen en hoe laat je kunt vertrekken.

Bestemmingen

Aanmelden

Je kunt je opgeven bij:
St. Martinus: ans@kruisselbrink.eu
Het Brandpunt: Jeanine.molleman@hetbrandpunt.net
De Inham: gerrydebruin@outlook.com

Een gezamenlijk initiatief van de St. Martinus, De Inham en Het Brandpunt:
Ans Kruisselbrink-Borgonjen, Arjen Peeman, Gerry de Bruin, Jeanine Molleman en Nicoline Rodenburg