Kunst uit afval? Creatieve duurzaamheid

Wanneer

11/09/2022    
13:00 - 15:00

Waar

De Sleutel
Steenhoffstraat 41, Soest, 3764 BJ

Evenement type

Deze bijeenkomst is helaas afgelast.
Hou onze website in de gaten voor andere activiteiten.

Heb jij iets met duurzaamheid? Wil je iets doen aan de hoeveelheid afval in de natuur? Heb je iets met techniek of met kunst? Hou je ervan om creatief bezig te zijn?

Zeg jij “ja” tegen deze vragen, dan ben jij van harte welkom op de kennismakingsbijeenkomst voor dit nieuwe project! Kunst uit afval is een idee van de Stichting Van Afval naar Grondstof. De stichting zet zich in voor afvalvrije scholen. Eerder maakten ze al een Mondriaan in blik.

In de kerk kunnen we ook bewuster omgaan met ons afval. Om dat zichtbaar te maken, gaan we een kunstwerk maken uit blik. Daarbij laten we ons inspireren door verhalen uit de Bijbel. Tijdens deze kennismakingsbijeenkomst zal Rob Kleinegris meer vertellen over het project. Daarna mogen jullie onder begeleiding van een kunstenaar aan de slag om een ontwerp te bedenken en ook te gaan maken. Zo gaan we op een creatieve manier met duurzaamheid aan de slag.

We weten nu nog niet precies hoeveel bijeenkomsten er nodig zijn om het kunstwerk af te maken. Dat hangt helemaal af van hoeveel jongeren er mee doen en het ontwerp dat jullie bedenken.

Tieners, jongeren en jong volwassenen zijn allemaal van harte uitgenodigd om mee te doen!