WJD-Kruis tour in Baarn

Wanneer

06/11/2022    
11:00 - 14:00

Evenement type

Het WJD Kruis is op tournee door de Nederlandse bisdommen. Op zondag 6 november komt het kruis naar de Heilige Nicolaaskerk in Baarn.

De Wereldjongerendagen zijn het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Om de twee à drie jaar komen ruim een miljoen jonge mensen uit verschillende delen van de wereld samen om elkaar te ontmoeten en samen het geloof te verkennen. Elke WJD vindt plaats in een ander land. Zo leren de jongeren ook elke keer een nieuwe cultuur kennen. De volgende internationale ontmoeting is in augustus 2023 in Lissabon, Portugal.

Bij deze internationale ontmoetingen is er altijd een groot houten kruis. Dat kruis gaat voor de internationale ontmoeting op reis door het gastland. Dit jaar is er een kruis gemaakt speciaal voor Nederland. Dat kruis komt op 6 november bij ons in Baarn.

We proeven die ochtend een klein beetje de sfeer van de WJD. We vieren een feestelijke mis met pastor Mauricio en de koorgroep olv Annemarie van Diepen. Daarna gaan we samen lunchen en nemen we de tijd om elkaar op een gezellige manier te ontmoeten.

Programma

  • 11:00 uur Mis
  • 12:00 uur WJD ervaring
  • 12:15 Lunch
  • 13:00 uur Ontmoeting

Voor jongeren die dat willen, is het mogelijk om na de ontmoeting in Baarn, mee te reizen naar Utrecht. Daar is de afsluiting van de tour bij de Rafaëlkerk.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de viering. Tieners en jongeren die mee willen doen met het programma kunnen zich daarvoor aanmelden via de knop hieronder. Op het formulier kun je ook aangeven of je mee wilt naar Utrecht.

AANMELDEN

Voor vragen kun je contact opnemen met jongerenwerker Suhail Tafur:
E: suhailtafur@katholiekamersfoort.nl
T: 0622996937