Update 15 maart 2023
De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. Elke twee á drie jaar komen meer dan een miljoen katholieke jongeren bij elkaar om samen hun geloof te beleven.

De paus nodigt ons uit om elkaar te ontmoeten, om samen te vieren en na te denken over het geloof. Volgend jaar zomer is het weer zover. Dan komen jongeren uit de hele wereld bij elkaar in Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Vanuit onze parochies sluiten we aan bij de reis van aartsbisdom Utrecht.

We vertrekken op 24 juli en reizen in vier dagen met de bus via Parijs, Lourdes en Burgos naar Guarda voor de Days in the Diocese. Daar zullen we logeren bij gastgezinnen en kennismaken met de Portugese cultuur. Vervolgens reizen we via Fatima door naar het hoofdprogramma in Lissabon. Het volledige reisprogramma vind je op de website van Huis voor de Pelgrim: Gezamenlijke reis bisdommen Breda, Roermond, Rotterdam & Utrecht.

Wie

Jongeren van 16 tot 30 jaar zijn van harte welkom om mee te gaan!
Ben je nog 15 maar word je tijdens de reis (dus uiterlijk 9 augustus 2023) 16 jaar? Dan mag je ook mee.

Wanneer

Van 24 juli tot 9 augustus 2023. Heb jij niet zolang vrij? Er is ook een Backpackers reis van 1 tot en met 6 augustus. Meer informatie daarover lees je op de website van Huis voor de Pelgrim: Backpacken.

Kosten

De reis kost € 879,- (Het aartsbisdom biedt haar jongeren sponsoring aan op de prijs die in de flyer en op de website van Huis voor de Pelgrim vermeldt staat.)

Inclusief:

 • Vervoer
 • Overnachtingen in diverse soorten, eenvoudige verblijven
 • Maaltijden
 • Volledig verzorgd programma
 • Entrees voor zover onderdeel van programma
 • Deelname aan WJD in Lissabon
 • Deskundige reisleiding en pastorale begeleiding

Exclusief:

 • Reis- en annuleringsverzekering; alle deelnemers worden dringend geadviseerd deze zelf af te sluiten
 • Vervoer naar de opstapplaats
 • Eventuele brandstoftoeslag
 • Collectegelden aan kerken en fooien
 • Entreegelden buiten het programma
 • Consumpties en aankopen van persoonlijke aard

We snappen dat dit een flink bedrag is. We gaan met de jongeren samen sponsoracties houden om de kosten te drukken.

Ken jij iemand die graag wil gaan maar voor wie de prijs een probleem vormt? Neem contact op met jongerenwerker Suhail Tafur via e-mail: s.tafur@katholiekamersfoort.nl Of spreek een van de andere leden van het pastorale team aan. Samen vinden we een oplossing.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden op de website van Huis voor de Pelgrim: Inschrijfformulier gezamenlijke reis bisdommen Breda, Roermond, Rotterdam en Utrecht. Heb jij je ingeschreven, laat het dan weten aan de jongerenwerker Suhail Tafur. Let op! Inschrijven kan tot uiterlijk 31 mei.

Voorbereiding

We hoeven natuurlijk niet te wachten tot 24 juli om elkaar te ontmoeten. De komende maanden zijn er verschillende leuke en inspirerende WJD activiteiten waar je van harte welkom bent!

06 November: WJD-Kruis tour in de H. Nicolaaskerk, Baarn
20 November: Wereldjongerendag in de OLV kerk, Apeldoorn
27 – 29 Januari 2023: WJD@Home, Ameland

08 Maart: online WJD informatie avond
26 Maart,
16+ lunch
23 April;
16+ lunch
12 – 14 Mei 2023: Voorbereidingsweekend,
Werkhoven
18 Juni, 16+ lunch

Ervaring

Ben je benieuwd hoe andere jongeren de WJD hebben ervaren? Lees de reisverslagen van de groep die in 2016 naar de WJD in Krakau is geweest:
WJD Krakau 2016: de heenreis
WJD Krakau 2016: Nysa
WJD Krakau 2016: Wadowice en Auschwitz
WJD Krakau 2016: Czestochowa
WJD Krakau 2016: Prudnik
WJD Krakau 2016: Bomen en barmhartigheid
WJD Krakau 2016: St. Annaberg

Op ons Instagram account @jongkatholiekamersfoort kun je bij de hoogtepunten ook foto’s en filmpjes vinden van de WJD in 2019 in Panama. (Wel even door scrollen naar rechts).